latinica  ћирилица
11/03/2019 |  11:33 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Зворник: Изложба књига најзначајнијих књижевница

Женама у част, у зворничкој Народној библиотеци отворена је изложба књига са биографијама и фотографијама најзначајнијих домаћих и страних књижевница у историји књижевности.

Изложена су дјела и биографије књижевница које су својим пером и мишљу освојиле срца читалачке публике и дале немјерљив допринос развоју свјетске књижевности, а уједно чија су дјела награђивана најзначајнијим књижевним наградама, истиче ауторка Бранка Митровић.

- Циљ изложбе је да ширу јавност упознамо управо са тим да кажемо некаквим женским опусом, односно женским рукописом у књижевности - каже ауторка.

Посјетиоци су се могли упознати са ликом и дјелом Иване Димић, Гроздане Олујић, Агате Кристи, сестара Бронте, Изабел Аљенде и многих других. Народна библиотека је и на овај начин жељела указати на допринос жена кроз историју и значај читања.

- Намјера нам је подсјетити наше суграђанке да су жене јако много допринијеле развоју и културе и науке и умјетности, али и да су прије свега и мајке и супруге и да су неко ко обиљежава живот сваког од нас.

Поклон за све даме које су посјетиле изложбу била је бесплатна годишња чланарина у зворничкој библиотеци.