latinica  ћирилица
11/03/2019 |  12:19 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Шеранић са руководством Болнице за хроничну психијатрију у Модричи

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас са руководством Болнице за хроничну психијатрију у Модричи о могућностима даљег унапређења услова боравка пацијената кроз пројекат енергетске ефикасности.
Шеранић са руководством Болнице за хроничну психијатрију у Модричи - Фото: СРНА
Шеранић са руководством Болнице за хроничну психијатрију у МодричиФото: СРНА

Руководство ове здравствене установе информисало је Шеранића о плановима за унапређење програма рехабилитације на индивидуалном и групном нивоу, увођење шире палете радно-окупационих садржаја, као и боље организације служби.

На састанку Шеранића и директора Болнице Миленка Ђукића речено је да је та болница захваљујући донаторским средствима у претходном периоду знатно унаприједила услове рада и боравка пацијената, саопштено је из ресорног министарства.

- Посебно бих похвалио ангажовање радника на радно окупационој терапији за пацијенте кроз кулинарску, музичку, радионицу за рукотворине... Ова и остале установе тог типа у Српској пружају комплетне услуге за пацијенте када је у питању терапија, али и рехабилитација, која је за особе са менталним поремећајима посебно значајна - нагласио је Шеранић.

На састанку је било ријечи о плановима ресорног министарства када је ријеч о стабилизацији установа здравствене заштите, те новом закону о менталном здрављу и пратећој стратегији у чију ће се израду активно укључити здравствене установе за лијечење лица са менталним тешкоћама и установе социјалне заштите.