latinica  ћирилица
11/03/2019 |  13:37 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Пријаве Тужилаштву против Миличевића, Бабаља, Божовића и Капурана

Општински одбор СНСД-а Теслић поднио је пријаву Окружном јавном тужилаштву Добој против начелника општине Теслић Милана Миличевића, те високих функционера СДС-а Дарка Бабаља, Маринка Божовића и Неђе Капурана, јер су "починили више кривичних дјела током поступка опозива начелника општине Теслић 3. марта", саопштено је из теслићког СНСД-а.
СНСД -
СНСД

- Наведенима се на терет ставља спречавање одржавања избора и гласања, изазивање нереда, јавно изазивање и подстицање насиља и мржње, и удруживање ради врђења кривичних дијела - наводи се у саопштењу ове странке.

Из теслићког СНСД-а подсјећају да је поменута група у недјељу, 3. марта, на дан одржавања поступка опозива Миличевића, упала у просторије Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић, чиме је ометала њихов рад.

Из ове странке наводе и да је испред просторија Комисије, Миличевић јавно упутио пријетње, рекавши "како ће дигнути у ваздух све".

Предсједник Комисије за спровођење поступка опозива Николина Ристић раније је рекла новинарима да су чланови Комисије радили под притиском, да су им упућиване и пријетње смрћу, а да је 3. марта, након затварања бирачких мјеста, дошло до прекида у раду Комисије због ванредних околности када је око 30 неакредитованих лица ушло у зграду, међу којима је начелник општине Теслић.

Она је тада рекла да је Републичкој изборној комисији /РИК/ прослијеђен извјештај о нерегуларностима током поступка опозива.

Према подацима од 6. марта, за опозив начелника општине Теслић Милана Миличевића изјаснило се 5.825 бирача, док је 9.737 било против, прелиминарни су подаци са 66 редовних бирачких мјеста, од укупно 68.

Због спорних резултата није утврђено бројно стање са бирачких мјеста Очауш и Влајићи, а што ће у даљем поступку разматрати РИК.

Предсједник РИК-а Оливер Благојевић рекао је раније Срни да ће Комисија за спровођење поступка опозива данас од 14.00 часова бројати гласове који дођу поштом, и да је наложио Комисији да објави прелиминарне резултате са свих 68 бирачких мјеста, након чега ће заинтересовани субјекти моћи да уложе приговоре.