latinica  ћирилица
11/03/2019 |  13:40 | Аутор: СРНА

Давидовић: Млади да се активно укључе у друштво

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је Срни да је циљ покренуте неформалне едукације средњошколаца да их упозна о могућностима да се активно укључе у друштво и да путем волонтирања имају прилику да стекну нова знања и вјештине и квалитетно проведу слободно вријеме, доприносећи развоју локалне заједнице.
Соња Давидовић - Фото: СРНА
Соња ДавидовићФото: СРНА

- Ресорно министарство је у складу са стратешким документима покренуло иницијативу за реализовање неформалне едукације за средњошколце, а у сарадњи са средњим школама, Волонтерским сервисом Републике Српске и савјетима ученика - рекла је авидовићева, која је данас о томе у Српцу разговарала са начелником Млађаном Драгосављевићем и руководствима Школског центра /ШЦ/ "Петар Кочић" и Основне школе "Јован Јовановић Змај".

Она је навела да је договорено да почетак реализације ових активности буду спроведене у ШЦ "Петар Кочић" у Српцу, а зависно од потреба средњоколаца и у другим средњошколским центрима у Српској.

- Сви знамо да су ученици путем друштвених мрежа, интернета у прилици да буду информисани када је ријеч о овим активностима. Међутим, то се у пракси не дешава па смо због тога и покренули иницијативу и покушаћемо да реализујемо ове веома значајне активности - истакла је Давидовићева.

Она је појаснила да је планирано да се прво одржи двочасовна едукација која би обухватала презентацију о могућности за активно учешће младих и информисање када је ријеч о омладинским камповима, те манифестацијама и садржајима који су доступни младима у Српској.

Према њеним ријечима, предвиђено је и да се ученицима приближи област волонтирања и користи коју од тога имају поједници и волонтери.

- Ако би ученици исказали интересовање за неку од волонтерских акција од користи за школу и локалну заједницу, Министарство ће то свакако и организовати и финансијски подржати - нагласила је Давидовићева.