latinica  ћирилица
11/03/2019 |  14:01 | Аутор: СРНА

Ухапшено 15 лица због трговине дрогом

Федерална управа полиције, у оквиру акције "Призма", данас је ухапсила 15 лица због трговине дрогом, а приликом претреса пронађени су и одузети спид, канабис, хероин, те већа количина новца, теренско моторно возило "ауди ку седам" и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелом.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Према наредбама Општинског суда у Сарајеву врше се претреси на 10 локација на подручју општина Центар и Нови Град, а до сад је ухапшено 15 лица из Сарајева међу којима су Е.Б. /30/, Н.Б. /28/, Е.С. /30/, С.Ж. /30/, Е.С. /28/, А.Т. /38/, А.П. /36/, Е.Г. /31/, Е.Ц. /27/, Е.Ж. /21/, А.М. /21/, Џ.Ш. /22/ и М.Б. /31/.

Они се сумњиче да су дјеловали као чланови криминалне групе који су од септембра 2018. године до данас на подручју Кантона Сарајево и шире, са циљем стицања противправне имовинске користи, неовлаштено куповали, држали, преносили и продавали кокаин, спид, канабис и хероин, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ухапшена лица ће бити криминалистички обрађена у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Асистенцију приликом реализације данашњих активности пружају припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

У саопштењу је наведено да настављају са активностима на реализацији ове оперативне акције.

Полицијски службеници Федералне управе полиције су данас под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, након вишемјесечне истраге, започели реализацију оперативне акције "Призма" на подручју Кантона Сарајево, а у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и промет дроге.