latinica  ћирилица
11/03/2019 |  16:03 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Градоначелник Бањалуке најавио велики инвестициони циклус у овој години

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је пројекат "Бањалука се гради", у оквиру најаве великог инвестистиционог циклуса који ће трајати током године. На 15 локација у току је изградња саобраћајница, кружних токова, мостова, а овог мјесеца започеће још толико инвестиционих радова.

Бањалука је овог мјесеца велико градилиште, а ови послови ће бити настављени и током године. Више десетина милиона марака биће уложено у инфраструктуру, што ће отворити и могућност запослења око 2.500 нових радника.

- У наредних мјесец дана у граду ће нови пројекти бити започињани дословно дан за даном. Кроз грађевинарство и услуге биће активно више од 30 јавних градилишта. Стартујемо са реализацијом 15 нових пројеката и око 15 њих који се настављају већим или мањим интензитетом након зимске паузе - ријечи су Игора Радојичића, градоначелника Бања Луке.

Новим ребалансом градског буџета очекују се нова средства којима ће бити финансирани предстојећи радови.

- Пројекти ће највећим дијелом бити финансирани из буџета града, дио из обвезница које су емитоване прошле године, један мањи дио предузеће "Путеви Републике Српске" на магистралним путним правцима, као и Влада Републике Српске када је ријеч о реконструкцији Банског двора - рекао је Радојичић.

У овом мјесецу биће завршен пројекат изградње Делта ситија и кружног тока, а у најави је изградња још пет на подручју града. Од већих пројеката најављује се наставак изградње водовода "Црно врело", наставак изградње источног транзита и других важних саобраћајница у граду.