latinica  ћирилица
11/03/2019 |  16:15 ⇒ 18:49 | Аутор: Б92

Зидан опет води Реал!

Зинедин Зидан иданас се и званично вратио у свој бивши клуб - Реал Мадрид.

Зидан на клупи Мадриђана меијња Сантијага Соларија, бившег фудбалера који се на мјесту шефа струке задржао дуже него што је очекивано, послије смејне тадашњег тренера Ђулена Лопетегија.

Француски стручњак је са Реалом освојио три узастопне Лиге шампиона, а онда напрасно дао отказ прошлог љета, а замијенио га је Лопетеги.

"Управни одбор Реал Мадрида се састао данас, 11. марта 2019. године, и одлучио да прекине сарадњу са Сантијагом Соларијем, али у исто вријеме му понуди да настави да буде у клубу. Реал Мадрид је захвалан Соларију на свему што је урадио, као и на посвећености и лојалности које је одувијек показивао", наводи се у саопштењу.

Управа Реала је објавила и да ће се на мјесто шефа стручног штаба вратити Зидан, са уговором до 2022. године.

"Управни одбор се такође договорио да постави Зинедина Зидана на мјесто тренера, до краја сезоне и у наредне три, до 30. јуна 2022. Предсједник Реал Мадрида ће се обратити медијима са Зиданом вечерас на стадиону Сантијаго Бернабеу", додаје се.

Реал је са Соларијем недавно потписао уговор до 2021. године, али је ,усљед лоших резултата као што су шокантно испадање из Лиге шампиона од Ајакса и дебакла у два везана Ел Класика против Барселоне, промијенио "плочу".

"Краљевски клуб" је тренутно на трећој позицији у шпанском првенству, 12 бодова иза водеће Барселоне на 11 кола до краја.

Француз је са својим новим-старим клубом поред три Лиге шампиона освојио и једну Ла Лигу, један шпански Суперкуп, као и по два УЕФА Суперкупа и ФИФА Клуп свјетског првенства.