latinica  ћирилица
11/03/2019 |  16:36 ⇒ 16:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Савић: Резултатски небитно, али желимо побједу

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић, пред гостовање Хрватској, подсјетио је да су двије селекције најбоље последњих година на планети, али да предстојећи меч нема велику важност. Меч у Сиску на програму је у уторак у 17.30.
Дејан Савић (Фото: Ватерполо савез Србије) -
Дејан Савић (Фото: Ватерполо савез Србије)

На пут у Сисак, Савић води најјачи тим са шампионима Европе из Барселоне, без обзира што нема већи резултатски значај јер су оба тима обезбједила пласман на Завршни турнир Европа купа у Загребу следећег мјесеца.

- Посљедњих година Србија и Хрватска су двије најуспјешније репрезентације. Ми смо олимпијски и европски шампиони, они свјетски прваци. Прошле године смо играли више пута, а постоји могућност да тако буде и ове сезоне. И једни и други знамо да је Сисак резултатски најмање битан и да ће оне праве утакмице бити везане за Свјетску лигу и Свјетско првенство - рекао је Савић.

Међутим, Савић очекује добру партију свог тима.

- Са друге стране, желимо да видимо гдеј смо сада са формом уз обавезу да се публици против домаћина представимо на прави начин. Форма јесте мени у фокусу, а наравно традиција намеће и жељу да резултат буде успјешан.

Ватерполиста Сава Ранђеловић наглашава да Србија нема притисак, за разлику од Хрватске.

- Улазимо у тежак меч из напорне клупске сезоне, Филиповић је рецимо имао три утакмице у Купу Италије. Они су одлична екипа, са врсним центрима које није лако сачувати. Немамо притисак за разлику од њих. Нисмо у топ форми, али даћемо све од себе - поручује Ранђеловић.

Голман Гојко Пијетловић вјерује да ће меч у Сиску бити квалитетан и узбудљив.

- Очекујем неизвјесну и тешку утакмицу без обзира што резултат нема неку историјску вриједност. Слично је било и у Нишу па је меч био врло квалитетан. Лијепо је да се окупимо сви и сигуран сам да ћемо дати максимум и за утисак и за резултат - закључује Пијетловић.

Дуел Хрватске и Србије одлучује и борбу за прво мјесто у групи, за шта је "делфинима" потребна побједа.

Утакмица у Сиску игра се у уторак од 17.30.