latinica  ћирилица
12/03/2019 |  08:07 | Аутор: СРНА

Претежно облачно, поподне разведравање

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме, уз постепено разведравање током послијеподнева и дневну температуру од три до 10 степени Целзијусових.
Дивље патке - Фото: РТРС
Дивље паткеФото: РТРС

Ујутро ће бити претежно облачно са снијегом или сусњежицом у централним и источним крајевима и кишом мјестимично на југу, а у Крајини и сјеверним предјелима без падавина и промјенљиво облачно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана падавине ће престати уз дјелимично разведравање у Херцеговини и сјеверним предјелима, па ће бити и сунчаних интервала, а до вечери се очекује смањење облачности и на истоку.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, у Херцеговини јака бура са олујним ударима, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

На подручју Требиња, Мостара и Ливна на снази је наранџасти метеоаларм због могућих удара сјеверног вјетра јачине од 55 до 70 километара на час.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус 11, Чемерно
минус пет, Хан Пијесак минус четири, Иван седло минус три, Гацко и Соколац минус два, Нови Град, Мркоњић Град, Дрвар и Сарајево нула, Фоча, Јајце, Ливно и Тузла један, Бањалука, Приједор, Вишеград, Зеница и Зворник два, Бијељина, Брчко, Добој, Билећа и Градачац три, Требиње четири, Мостар седам и Неум осам степени Целзијусових.