latinica  ћирилица
12/03/2019 |  08:25 ⇒ 08:48 | Аутор: Б92

Јувентус чека одговор Роналда, Ситију на уму Јунајтед и Ајакс

Да ли Јувентус може у Торину да надокнади 0:2 против мадридског Атлетика? Може ли Шалке да против Ситија понови оно што су Ајакс и Јунајтед прошле недjеље?
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

У уторак су на програму нова два реванш меча осмине финала Лиге шампиона, а осим дуела Јувентуса и Атлетика, играју још Манчестер сити и Шалке.

У центру пажње је наравно дуел у Торину гдје је пред "Старом дамом" огроман изазов, а посебно за Кристијана Роналда.

Атлетико има велику предност, стечену головима уругвајских штопера Хосеа Марије Хименеса и Дијега Година, али ако неко зна како да нађе пут до мреже "јорганџија" онда је то Роналдо – стријелац 22 пута на 32 меча.

Португалац дуел против Атлетика чека свјеж, пресједио је на клупи против Удинезеа (4:1), што значи само да ће најбољи стријелац икада у Лиги шампиона бити "гладан" голова.

Против себе имаће можда и најбољу одбрану на свијету, али Атлетико има још једног "кеца у рукаву" – Алвара Морату који се враћа у Торино и биће стартер против бившег клуба.

Мората је и у првом мечу затресао мрежу, с тим да му је гол поништен због фаула, и сада ће мијењати суспендованог Дијега Косту.

Додатну тензију утакмици сигурно уноси и неприкладан потез тренера Атлетика Дијега Симеонеа, у прослави поготка, што значи да ће бити на мети италијанских тифоза.

У другом мечу дана очекује се да Манчестер Сити на Етихаду валоризује побједу против Шалкеа из Гелзенкирхена (3:2) и прође међу осам најбољих на Старом континенту.

"Грађани" су великим преокретом у Њемачкој у финишу закорачили ка четвртфиналу и само треба да наставе са сјајном формом у којој су доспјели и на челну позицију у Премијер лиги.

Ипак, слични фаворити били су Реал Мадрид и Пари Сен Жермен против Ајакса, односно Манчестер јунајтеда, па су "настрадали" на свом терену прошле недјеље.

Код гостију, српски фудбалер Матија Настасић требало би да се нађе у старних 11 против некадашњег клуба.

Утакмице у Торину и Манчестеру почињу у 21 сат.

ЛШ, осмина финала:
21.00 Јувентус – Атлетико (први меч 0:2)
21.00 М. Сити – Шалке (3:2)

Прошле недjеље:
Реал – Ајакс 1:4 (2:1)
Борусија – Тотенхем 0:1 (0:3)
ПСЖ – М. Јунајтед 1:3 (2:0)
Порто – Рома 3:1 (1:2) послије продужетака

Сриједа:
21.00 Барселона – Олимпик Лион (0:0)
21.00 Бајерн – Ливерпул (0:0)