latinica  ћирилица
12/03/2019 |  14:19 ⇒ 14:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Мирковић: Одлазим због неприхватљиве ситуације...

Досадашњи тренер Партизана Зоран Мирковић обратио се јавности отвореним писмом у којем је саопштио да је поднио оставку јер се клуб налази у неприхватљивој ситуацији и поручио да се нада како је његов одлазак бити прекретница ка повратку на стазе стазе славе.
Зоран Мирковић (Фото Политика/Н. Неговановић) -
Зоран Мирковић (Фото Политика/Н. Неговановић)

- Овим путем желим јавно да се обратим и отклоним сваку сумњу и било какву неизвјесност око мог даљег статуса у Партизану. Поднио сам оставку због мени неприхватљиве ситуације, у којој се мој клуб налази. О томе с правом могу да судим, јер сам за 25 година фудбалске каријере, прошао црно-бијели пут од оданог играча до преданог тренера - навео је Мирковић.

Како истиче, оставка није његов морални чин.

- Не! Ја сам све радио како сам најискреније мислио и најбоље умио. То је мој манир и моје васпитање, људско и спортско: поштено и храбро - и на терену и на клупи. То никако не значи да сам тренер без грешке. Увијек сам спреман за стручну анализу и одговорност за сопствена дијела. Свој терет носим сам и било би поштено да свако носи свој. Тако би било лакше Партизану! - каже Мирковић.

Мирковић наводи да се извињава свима који су помислили да је растанак могао да буде другачији.

- Између Партизана и мене никада неће стајати баријере. Тужан сам што мојим доласком нису ријешени проблеми клуба, али бићу најсрећнији човјек на свијету ако мој одлазак буде прекретница ка новим одлукама, новим околностима, новим људима и новом времену достојном славе шампионског Партизана... Оне коју памтим из играчких дана - поручио је Мирковић.