latinica  ћирилица
12/03/2019 |  14:23 ⇒ 17:12 | Аутор: СРНА

Брнабић: ЕУ да заузме став о приштинској платформи

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да очекује да међународни фактори, а посебно ЕУ, саопште став о приштинској платформи за дијалог са Београдом, истичући да је Приштина усвојила документ који поручује да никакав дијалог није могућ .
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева каже и да Брисел још није рекао ништа о тренутној ситуацији и даљем заоштравању ситуације од Приштине, те да није коректно то што се не оглашава поводом платформе.

- Будући да је Брисел тај под чијим окриљем треба да функционише дијалог и гарант Бриселског споразума, очекујем његово реаговање - рекла је Брнабићева новинарима у Београду.

Она је навела да зато мисли да није тренутак да Београд изнесе одговор на платформу Приштине о дијалогу, преносе београдски медији.

Према њеним ријечима, платформа Приштине, не само да ставља тачку на било коју врсту дијалога и могућност постизања компромиса, већ и Бриселски споразум ставља ад акта.

- ЕУ је гарант и потписник Бриселског споразума. Мислим да је фер да чујемо од њих шта ће да кажу на то што је Приштина званично рекла да није за компромис, да нема могућности за дијалог, да одустаје од Бриселског споразума и да ништа неће имплементирати - рекла је Брнабићева.