latinica  ћирилица
12/03/2019 |  15:36 ⇒ 15:41 | Аутор: РТРС

Милаковић: Подршка приједлогу да Бањалука слави 21. новембар

Одборници Социјалистичке партије у Скупштини града Бањалука поздрављају приједлог измјене и допуне Статута града Бањалука, којим се као нови празник града уводи 21. новембар, Дан ослобођења Бањалуке у Првом свјетском рату.
Милан Милаковић - Фото: РТРС
Милан МилаковићФото: РТРС

Ова одлука ће се пред одборницима наћи на предстојећем скупштинском засједању као тачка 2. дневног реда, а потпредсједник Скупштине града Милан Милаковић истиче да се ради о иницијативи која има велику подршку Бањалучана.

- Његовање традиције ослободилачких ратова је нешто на чему Бањалука и Република Српска треба да инсистирају. Ово је један од правих корака у том смјеру и свакако ће имати подршку и одборника и грађана. Треба знати да је тај датум с правом дуго био један од најсвечанијих градских празника који је у годинама између два рата опомињао и подсјећао на вриједност слободе и борбе за слободу. Бањалука треба поново да обиљежава 21. новембар и поново да слави ослободиоце, а вјерујем да ћемо већ за 101. годишњицу ослобођења бити у прилици да заједно обиљежавамо један велики празник који је деценијама неправедно запостављан – каже Милан Милаковић.