latinica  ћирилица
12/03/2019 |  15:51 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Дервента: Стипендије за 55 студената и средњошколаца

У Дервенти су потписани уговори о стипендирању нових 55 студената и средњошкоалца. За те намјене из буџета општине издвојено је 209.000 марака.
Дервента-стипендије - Фото: РТРС
Дервента-стипендијеФото: РТРС

Уговоре о стипендирању потписало је 45 студената и 10 надарених средњошколаца. Мјесечно ће добијати 110, односно 70 марака.

- Изузетно сам поносна јер сам сигурна да ће сви ови млади да допринесу развоју ове земље и да нам дају то боље сутра - каже студенткиња Марјана Гојковић, а Вања Мерчеп, ученица Гимназије у Дервенти истиче да стипендије мотивишу младе:

- Мени и вјерујем свима нама представља велику подршку и мотивацију за даље школовање и даље учење.

- Помоћ од тих 1.000 КМ на годишњем нивоу доста значи студентима јер могу себи да плате смјештај, евентуално храну - истиче студент Никола Брковић.

За стипендије је у буџету предвиђено 209.000 КМ и оне се исплаћују приоритетно. Надлежни размишљају да износ стипендија повећају.

- Данас имамо око 140 потписаних уговора. Никад први није прошао, а да стипендија није стигла на вријеме, то указује на једну стабилност буџета и одговорност наше администрације према овим младим људима - истиче Милорад Симић, начелник општине Дервента.

Осим нових 55 стипендиста, право на стипендирање из општинског буџета остварује и 89 студената којима су стипендије одобрене претходних година.