latinica  ћирилица
12/03/2019 |  18:38 | Аутор: sputniknews.com

Меј: Гласајте за мој договор или ћемо остати у ЕУ

Британска премијерка Тереза Меј поручила је посланицима да вечерас гласају за споразум о Брегзиту који је договорила са ЕУ, иначе у супротном ризикују да Велика Британија остане у ЕУ.

Мејова је позвала посланике да демократију ставе испред страначких подјела или личних амбиција.

Очекује се да цће бројни евроскептици у њеној Конзервативној странци и опозициони парламентарци гласати против споразума.

- Ствар је јасна, овај дом већ је гласао против договора - рекла је Мејова у Парламенту који треба касније да се изјасни о споразуму.

Ако јој парламент опет каже "не", Мејова је обећала да ће у сриједу ставити на гласање одлуку о изласку из Уније без договора, пренио је Индекс.

- Мислим да сви треба да знају, они који желе да до Брегзита дође, да ризикују да Брегзит уопште не буде ако вечерас не изгласамо овај споразум - истакла је британска премијерка.

Мејова је сусрет са својим конзервативним посланицима уочи гласања о споразуму назвала "довољно добрим", пренио је Тањуг.

Конзервативни посланици и министри присуствовали су састанку са премијерком неколико сати уочи гласања Парламента о измијењеном споразуму Мејове и ЕУ.