latinica  ћирилица
12/03/2019 |  19:56 | Аутор: РТРС

Куп БиХ: Борац и Слога играју за полуфинале

Бањалучани у реванш мечу 1/4 финала домаћини Широком Бријегу и јуре предност гостију из првог меча (1:2), док прволигаш из Горњег Црњелова игра у Коњицу против федералног нижелигаша Клиса, а резултат првог меча био је 1:1.
ФК Борац (Фото:fkborac.net) -
ФК Борац (Фото:fkborac.net)

Фудбалери Борца покушаће сутра да изборе пласман у полуфинале Купа БиХ. Прву утакмицу, прије 13 дана у Широком Бријегу истоимени домаћин добио је резултатом 2:1.

Дарко Војводић и његови изабраници су оптимисти и вјерују да могу у наредну рунду.

- Ова утакмица је јако битна за нас и дочекујемо је у најбољем расположењу и потпуно спремни. Важно је и да смо добро отворили полусезону и побиједили у првенству. Првенство је приоритет и то увијек говоримо, али када вам се укаже прилика да против овакве екипе направите добар резултат морате дати све од себе. Не плашимо се Широког Бријега и сутра наравно идемо на побједу. Широки Бријег је у кризи, али били смо и ми у кризи па нас ништа нико није питао. То што су они у кризи не занима нас, осим у смислу да бих волио да се та криза настави и послије сутрашење утакмице. Надам се побједи и проласку у полуфинале. Погинућемо сутра, не сумњајте у нас - поручио је Дарко Војводић.

Капитен Стојан Врањеш сматра да Борац има велике шансе да се пласира у полуфинале.

- Веће су нам шансе него прије прве утакмице, неки су нас можда мало и потцијенили. Вјерујем у себе, у цијелу екипу и сутра треба да покажемо да смо способни да прођемо Широки Бријег. Неће нам бити лако, али на нашем терену се ми питамо - истакао је Врањеш.

Реванш утакмица Купа БиХ између Борца и Широког Бријега игра се сутра на Градском стадиону у Бањалуци. Почетак је у 18.00 часова.

С друге стране Слога из Горњег Црњелова гостује у Коњицу (15 часова) са федералним нижелигашем Клисом. Послије првих 90 минута било је 1:1. 

- Цијенимо нашег противника, који је и у првој утакмици показао квалитет. Тамо путујемо да се надигравамо и покушамо остварити повољан резултат, а то је пласман даље. Неки играчи нам не могу наступити као и у првој утакмици, јер су већ играли у Купу БиХ за друге екипе, али и без њих морамо се својски борити. Очекујем фер и коректну игру, а терен је мјерило гдје ће се видјети ко је бољи - каже капитен Слоге, Драгиша Комарчевић.

У преостала два сусрета Зриљски дочекује Сарајево ,а "бордо" тим има минималну предност (1:0), док је ТОШК домаћин Звијезди из Градачца и има капитал из првог сусрета од 2:0.