latinica  ћирилица
13/03/2019 |  10:16 ⇒ 20:36 | Аутор: СРНА

Лукач похвалио полицајце који су спасили два дјетета на Добрињи

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач похвалио је седморицу припадника Полицијске станице Источна Илиџа који су храбрим и несебичним подвигом спасили животе два дјетета, те угасили пожар и тако поново показали хуману страну полицијског посла, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

Лукач је похвалио полицајце Добру Скакавца, Мирзу Кахровића, Радомира Церовину, Бојана Шиља, Миодрага Бошковића, Николу Симанића и Дениса Колџића.

Полицајци Добро Скакавац и Мирза Кахровић су у понедељак, 11. марта, брзом интервенцијом у насељу Добриња, из стана у поткровљу петоспратне зграде којег је захватио пожар, извукли дјечаке од седам и девет година који су били у животној опасности.

За то вријеме остали полицајци су локализовали пожар, те на тај начин спријечили даље ширење ватре до доласка припадника Теренске ватрогасне јединице Источно Сарајево.

- На овај начин полицијски службеници МУП-а Републике Српске су још једном показали да су спремни жртвовати своје животе како би спасили друге и зато заслужују сваку похвалу - наводи се у саопштењу.