latinica  ћирилица
13/03/2019 |  10:30 ⇒ 15:37 | Аутор: РТРС

Ко ће бити посљедњи четвртфиналисти ЛШ? Ливерпул код Бајерна, Лион у Барселони

Још два мјеста су упражњена у четвртфиналу Лиге шампиона. Вечерас у посљедњим реванш утакмицама осмине финала састају се Бајерн и Ливерпул, осносно Барселона и Лион. Пласман међу осам најбољих екипа синоћ су остварили Јувентус, који је савладао Ателтико са 3:0, и Манчестер Сити који је декласирао Шалке. Било је 7:0.
Лига шампиона - Фото: илустрација
Лига шампионаФото: илустрација

На фудбал арени у Минхену, обје екипе крећу са исте стартне позиције. Утакмица у Ливерпулу завршила је без голова, тако да ни једна екипа није стекла резултатску предност. Домаћини су у сјајној, форми, одличним играма и резултатима су се вратили на чело Бундес лиге.

У ову утакмицу домаћини, који ће имати велику подршку са трибина, ући ће без суспендованих Кимиха и Милера, те повријеђених Робена и Толиза. Ни то није препрека да изабраници Нике Ковача одиграју добру утакмицу и дођу до повољног резултата, уз максимално уважавање ривала.

- Морамо пронаћи равнотежу у утакмици. Покушали смо то да урадимо и у првој утакмици. Мислим да смо тада добро одиграли, посебно у одбрани. Ако гледамо резултат од 0:0, можда је Ливерпул у предности. Одлична су екипа, али ако желимо да се пласирамо морамо да дамо гол. Вјерујем да можемо до тог циља - рекао је Нико Ковач.

У Минхену “редси“ имају своју рачуницу. Знају да гости морају добро одиграти у одбрани, зауставити Левандовског и саиграче, али исто тако, да нападачки тројац Салах – Фирмино – Мане мора постићи неки гол. Свјесни су у Ливерпулу да до тријумфа неће бити лако доћи.

- Урадили смо доста доброг у првој утакмици. Нисмо овдје да избацимо Бајерн са стадиона, немамо тај квалитет. Нормално је да је све неизвјесно. Ако и ову утакмицу учинимо неизвјесном, можемо да побиједимо. Заиста много желимо да уђемо у четвртфинале. Ако не успијемо, онда је то Бајерн заслужио - рекао је тренер Ливерпула Јирген Клоп.

Послије 0:0 у Лиону, Барселона је апсолутни фаворит на свом Ноу Кампу. Каталонци у седам утакмица немају пораз од Лиона и то ће свакако уз пун стадион бити адут више за домаћине.

-Знамо да они имају своје оружје, нападачки систем који је веома јак. Имају јаке и брзе играче и то ће покушати да искористе. Ми то морамо да спријечимо, и вјерујем да ћемо у томе и успјети. Вјерујем у своје играче и надам се побједи - истакао је тренер Барселоне Ернесто Валверде.

Тренер Лиона Бруно Женесио истиче да добро зна шта их чека у Барселони.

- Знамо да ће бити тешко. Пред нама је један од најбољих тима у Европи, али имамо снаге да им се одупремо. Респкетујемо их, али и вјерујемо у себе - рекао је Женесио.

Обје утакмице, и она у Минхену и она у Барселони, почињу у 21 час.