latinica  ћирилица
13/03/2019 |  11:12 | Аутор: СРНА

Радончић: Не интересује нас да будемо дио владајуће већине

Предсједник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић изјавио је данас у Сарајеву да ову странку не занима учешће у власти те да нису заинтересовани да буду дио већине ни на федералном ни на нивоу БиХ.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

Подсјећајући да СДА за себе каже да је најјача странка, Радончић је рекао новинарима да не види ниједан разлог да СДА са СНСД и ХДЗ не формира власт на нивоу БиХ, за шта имају капацитет.

- Разговарали смо са СДА, они имају потенцијалну опцију с ДФ-ом и то је тек разлог више. Имају довољан капацитет и на федералном и на нивоу БиХ да направе власт - оцијенио је Радончић након сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ у којем је делегат.

Лидери ХДЗ БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић, који су у Колегијуму Дома народа, избјегли су новинаре, али је Изетбеговић незванично рекао да би разговори СДА, ХДЗ и СНСД о формирању власти на нивоу БиХ требало да буду настављени идуће седмице.

Према његовим ријечима, СДА је припремио приједлог документа за формирање власти на нивоу БиХ и да је потребно да се "усагласе неке ситнице".