latinica  ћирилица
13/03/2019 |  13:36 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Влада Српске ће омогућити што више инвестиција у реални сектор

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је на данашњем састанку са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем опредијељеност Владе да низом мјера, активности и законских рјешења омогући што више инвестиција у реални сектор, те задржи постојећа и отвори нова радна мјеста.
Премијер Вишковић са амбасадором Италије - Фото: РТРС
Премијер Вишковић са амбасадором ИталијеФото: РТРС

Вишковић је представио активности и мјере које Влада намјерава да спроведе у наредном периоду по питању унапређења пословне климе, услова за улагања у Српску, подршке реалном сектору, те растерећењу привреде, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Минаси је истакао да у Републици Српској послује велики број компанија из Италије које запошљавају домаћу радну снагу, те да је намјера да се привредна и економска сарадња настави и у будућности.

Разговарано је и о пројектима које реализују италијанске компаније у Републици Српској и наглашено да су туризам, пољопривреда, метална индустрија, информационо-комуникационе технологије - сектори са расположивим потенцијалом за развој нових пројеката са италијанским инвеститорима.

На састанку је било ријечи и о актуелним политичким и економским темама у Српској и БиХ, са нагласком на привредну сарадњу.

Италија је прошле године била на другом мјесту по оствареној спољнотрговинској размјени са Републиком Српском.