latinica  ћирилица
13/03/2019 |  14:29 | Аутор: sputniknews.com

И Лондон упутио захтјев Приштини

Британски званичник Ричард Мур разговарао је данас у Приштини са представницима приштинског тима за дијалог, а копредсједавајући тог тима Фатмир Љимај је након разговара рекао да су теме биле дијалога и укидање наметнутих такси увећаних за 100 одсто на робу из Србије и БиХ.
Ричард Мур (Фото: cnnturk.com) -
Ричард Мур (Фото: cnnturk.com)

Како је пренела РТК 2, Љимај је потврдио и да је и Мур, као и сви његови претходници из САД и Њемачке, тражио да таксе буду суспендоване.

Рекао је да су у разговору чланови Муровог тима покушали да убиједе да условљавање дијалога са укидањем такси није добра.

- Став свих пријатеља је да се пронађе пут да се дâ могућност дијалогу, и то нам стално говоре и у Приштини и у Бриселу - рекао је Љимај.

Са Муром су, додао је, разговарали и о платформи коју је недавно усвојена у косовском парламенту, те да у за то, како је рекао, добили пуну подршку.

- Упознали смо га са неким темама које у прошлости нису биле довољно разматране за споразум са Србијом. Добили смо пуну подршку од представника британске владе. Велика Британија подстиче и подржава напоре за дијалог и учешће Косова у разговорима како би се постигао споразум - рекао је Љимај.

Говорећи о недавном боравку у Бриселу, Љимај је рекао да је то био један од редовних састанака, те да ће та пракса бити настављена и убудуће.