latinica  ћирилица
13/03/2019 |  15:43 | Аутор: СРНА

На Петрићевцу два јавна пројекта вриједна више од 2,2 милиона КМ

У бањалучком насељу Петрићевац овог прољећа ће почети реализација два велика јавна пројекта вриједна више од 2,2 милиона КМ, а ријеч је о изградњи вишенамјенског објекта у који ће бити смјештени амбуланта породичне медицине, мјесна заједница и вртић, те изградњи модерне саобраћајнице у правцу насеља Мотике, саопштено је из Градске управе.
Бањалука: Градска управа - Фото: РТРС
Бањалука: Градска управаФото: РТРС

У оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради", 27. марта почиње изградња амбуланте породичне медицине, у оквиру планираног вишенамјенског објекта у који ће бити смјештени и мјесна заједница и вртић.

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је за Срну да изградња амбуланте породичне медицине представља прву фазу реализације планираног тронамјенског објеката у који ће, током друге и треће фазе, бити смјештени мјесна заједница и вртић.

- За амбуланту је урађен пројекат и изабран је извођач радова - предузеће Тектон, а укупна вриједност пројекта изградње амбуланте је око 210.000 КМ - истакао је Билчар.

Према урађеном пројекту, у објекту ће бити смјештене три амбуланте са пратећим простором за интервенције, лабораторијом, просторијом за одмор особља, санитарним блоком, оставом и чекаоницом са рецепцијом.

Билчар је рекао да ће се амбуланта, вртић и мјесна заједница налазити под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором.

- Сваку од цјелина могуће је засебно градити, а ми посао почињемо градњом амбуланте - додао је Билчар.

Мјештани Петрићевца дуго су чекали на почетак градње објеката различитих друштвених садржаја, а поготово амбуланте јер се тренутно услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике мјештанима овог насеља пружају у дотрајалом и неусловном објекту.

На локацији код такозваних жутих зграда на Петрићевцу ће у сриједу, 20. марта, почети реализација једног од највећих саобраћајних пројеката у овој години у Бањалуци - изградња савремене саобраћајнице у правцу Мотика, једног од најбрже растућих приградских насеља.

У градњу прве фазе овог пројекта, који предвиђа изградњу 1,2 километра модерне саобраћајнице, биће уложено више од два милиона КМ.

Саобраћајница ће бити ширине шест метара, са обостраним тротоарима ширине 1,5 метар, фекалном и кишном канализацијом и јавном расвјетом.