latinica  ћирилица
13/03/2019 |  18:06 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Прошле године око три милиона ноћења руских туриста

У Црној Гори прошле године је остварено више од три милиона ноћења руских туриста, од чега је два милиона било у Будви, рекла је директор будванске Туристичке организације Маја Лијешевић на Московском међународном сајму путовања и туризма "МИТТ 2019".

Лијешевићева је навела да Туристичка организација Будве и ове године очекује добру посјету руских туриста на будванској ривијери.

- Према тренутном букингу, можемо очекивати добру посјету руских туриста и ове године - истакла је Лијешевићева и додала да је у Москви присутан и значајан број будванских хотелијера.

Она је навела да је већина руских туриста који су посјетили будвански штанд на Сајму у Москви изразила задовољство добром авио-повезаношћу са црногорским дестинацијама.

Туристичка понуда Црне Горе је на Московском сајму представљена у организацији Националне туристичке организације и црногорског Министарства одрживог развоја и туризма, а у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Русији.

Најзначајнија туристичка сајамска манифестација у Русији, која се у Москви одржава од 12. до 14. марта, окупља више од 2.500 излагача.