latinica  ћирилица
13/03/2019 |  18:53 | Аутор: СРНА

КФОР: Ситуација на Космету под контролом

КФОР није упознат о било каквом плану о наводној намјери Приштине да упадне на сјевер Косова и Метохије и преузме Комбинат Трепчу, изјавио је портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо.
КФОР (Фото: Н1) -
КФОР (Фото: Н1)

- Ситуација на Косову је под контролом и нема назнака могућих инцидената - рекао је Грасо за Танјуг.

Он је истакао да забринутост изазива само актуелна реторика, која, нагласио је, ствара окружење у којем један изоловани инцидент може да ескалира.

- КФОР апелује на све јавне говорнике и медије да буду пажљиви, како својим ријечима не би изазвали далекосежније посљедице - навео је Грасо.

На питање како ће КФОР дјеловати у случају упада наоружаних снага на сјевер Космета, Грасо је рекао да КФОР одржва сталне и добре односе са свим безбједносним факторима на Косову и Метохији, као и са Војском Србије, како би спријечио било какву неочекивану акцију или догађај.

- КФОР је у потпуности посвећен извршавању свог мандата у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН како би гарантовао безбједност и сигурност за све људе на Косову и Метохији. КФОР ради на спречавању и спреман је да интервенише у случају било каквог угрожавања безбједности - рекао је он.