latinica  ћирилица
13/03/2019 |  23:08 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Ливерпул утишао Алијанц арену (ФОТО)

Фудбалери Ливерпула савладали су као гости Бајерн у Минхену 3:1 и пласирали се у 1/4 финале Лиге шампиона. У другом мечу Барселона је била боља од Олимпика из Лиона (5:1).
Садио Мане (фото: twitter.com/lfc) -
Садио Мане (фото: twitter.com/lfc)

Дуел европских гиганта на Алијанц арени сасвим заслужено је отишао на страну клуба из Енглеске. Бајерн је имао благу психолошку предност послије ливерпулских 0:0, али Јирген Клоп још једном је показао да је велики стручњак, и потпуно је засјенио Ковача на клупи Бавараца.

Голове за "Редсе" постигли су Садио Мане у 26. и 84. минуту, и Вирџил Ван Дајк у 68, док је Бајерн до поготка дошао захваљујући аутоголу Џоела Матипа у 39.

Ливерпул (фото: twitter.com/lfc)

У другом мечу вечери Барса је потукла до ногу Олимпик из Лиона (5:1). Иако резултат то не сугерише, није баш било тако лако каталонском клубу. Подсјећамо први меч завршен је без голова (0:0). Стријелци за Барцу били су Меси (2), Кутињо, Пике и Дембеле, док је гол наде за Французе у том тренутку постигао Тусар, када се играо 59. минут, и када је домаћин имао предност само 2:1.

Лео Меси (фото: twitter.com/championsleague)

Аргентински чаробњак Лионел Меси као да се такмичи са Кристијаном Роналдом, који је синоћ постигао хет-трик у побједи Јувентуса над Атлетиком. Меси је вечерас дириговао Барсином игром, са два поготка, али и двије асистенције.

Жријеб за четвртфинале Лиге шампиона на програму је у петак од 12 часова.