latinica  ћирилица
14/03/2019 |  09:57 | Аутор: СРНА

Ђурић: Tоксична антисрпска клима на Kосмету

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да и нови извјештају америчког Стејт департмента о људским правима у свијету показује да је на Космету створена токсична антисрпска клима у којој се албанске политичке странке и њихови представници такмиче ко ће бити гори према Србима.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Чак је Стејт департмент регистровао континуирано насиље над Србима на Космету и око 100 напада /за седам месеци прошле године/ на српску имовину, физичке нападе и угрожавање њихове безбједности - рекао је Ђурић.

Говорећи о приштинској платформи за дијалог са Београдом, он је истакао да она представља "посљедњи ексер у мртвачки ковчег дијалога Београда и Приштине".

- Ово је убиство дијалога са предумишљајем. Ово је веома озбиљан напад на будућност Срба и Албанаца. И то без претјеривања - рекао је Ђурић за Телевизију "Пинк".

Он сматра да Приштина ствара атмосферу у којој изгледа као да је питање тренутка када ће и физички покушати да нешто ураде против Срба, чему се, како је нагласио, Србија одлучно супротставља.

- Једини разлог због којег се албански екстремисти уздржавају да, како они сматрају, доврше посао који су започели 17. марта 2004. године, јесте то што знају да данас у Србији постоји другачија клима и спремност да се заштите државни и национални интереси - рекао је Ђурић.