latinica  ћирилица
14/03/2019 |  11:59 | Аутор: dnevni avaz

Суд би могао блокирати имовину компаније Simurg media (ФОТО)

Због дуга од 140.000 марака, који турска фирма, власник портала Faktor.ba и Stav.ba, не жели да плати Mita Groupu, 5. марта наређено је судско извршење.
Рјешење о извршењу - Фото: dnevni avaz
Рјешење о извршењуФото: dnevni avaz

Општински суд у Сарајеву донио је 5. марта ове године рјешење према којем компанија Simurg media, на основу правоснажне судске пресуде, мора исплатити фирми Mita Group 140.000 марака одштете или ће им бити блокирана имовина и тако бити намирен дуг, сазнаје Дневни аваз.

Затезне камате

Ово рјешење донесено је зато што турска компанија, која је власник портала Faktor.ba i Stav.ba,није исплатила дуговања Mita Groupu у износу од скоро 140.000 КМ, и то без урачунатих камата и судских трошкова.

Правоснажна пресуда по тужби Mita Group, која је у власништву Ејуба Кучука, донесена је још 3. јула прошле године. Према овој пресуди, Simurg media дужна је исплатити Кучуку 123.079 марака са законском затезном каматом, почевши од 10. фебруара 2016. године, и 15.055 КМ судских трошкова.

Пресуда се односила на Уговор о пословној сарадњи о закупу медијског простора између Mita Group i Simurg mediа, а у тужби је наведено да је турска фирма одбила да исплати договорени износ, због чега је и покренут судски поступак.

Кучук је јуче потврдио да је донесено правоснажно судско рјешење.

Факсимил рјешења о извршењу пресуде од 5. марта ове године  (Фото: Дневни аваз)

Вансудска нагодба

- Тачно је да је другостепени суд донио правоснажну одлуку за наплату потраживања у корист Mita Group Сарајево, по којој су у потпуности потврђена потраживања Mita Group од Simurg media. Будући да нисмо постигли вансудску нагодбу, суд је донио мјеру извршења на њиховој имовини и рачунима – рекао је Кучук за Дневни аваз.

Није било саговорника за договор

Спор између фирме Mita Group и Simurg media трајао је скоро двије године, због чега је било доведено у питање и пословање ове фирме.

- Жао ми је што нисмо имали саговорника са стране Simurg media с којим бисмо договорили оброчно плаћање и избјегли мјере блокаде - рекао је Кучук.