latinica  ћирилица
14/03/2019 |  12:02 | Аутор: sputniknews.com

Кнежевић подноси кривичну пријаву против Ђукановића

Предсједник "Атлас групе“ Душко Кнежевић, за којим је Црна Гора расписала Интерполову потјерницу због наводних финансијских малверзација, потврдио је да ће данас поднијети кривичну пријаву против Мила Ђукановића, предсједника државе и лидера најутицајније владајуће странке ДПС-а.
Мило Ђукановић и Кнежевић Душко (Фото:info4s.net) -
Мило Ђукановић и Кнежевић Душко (Фото:info4s.net)

Кнежевић је подгоричком порталу "Ин4с“ рекао да ће кривичном пријавом Ђукановића оптужити да је вођа организоване криминалне групе.

Он је раније рекао да је његов адвокатски тим припремио правне радње према Ђукановићу и његовој фамилији.

- То ће сигурно изазвати велики политички земљотрес у Црној Гори, јер ће то бити први пут да неко подигне кривичну пријаву против предсједника државе да је вођа организоване криминалне групе - истакао је Кнежевић.

Он је упозорио људе у тужилаштву и судству да „добро воде рачуна шта раде и ко учествује у монтираним процесима и намештању доказа и извођењу лажних свједока.

Кнежевић се нада да ће његов поступак додатно мотивисати људе да изађу на протесте.

Предсједник "Атлас групе“ је оцијенио да би одлазак Ђукановића са власти био спасоносан за Црну Гору, пренио је овај портал.

Иначе, Ђукановић је у више наврата до сада негирао све оптужбе које је на његов и рачун његове породице изнио Кнежевић.

Ђукановић је у синоћњем интервјуу за РТЦГ позвао грађане који учествују на протестима да буду опрезни како њихове идеје не би биле злоупотребљене у политичке сврхе.