latinica  ћирилица
15/03/2019 |  12:31 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Вучић захвалан Гренади на подршци територијалном интегритету Србије

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је одлука Гренаде да повуче признање једнострано проглашене независности Косова и тиме да предност налажењу компромисног рјешења путем дијалога, доказ принципијелности у поштовању међународног права.
Александар Вучић (Фото:Dimitrije Goll) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото:Dimitrije Goll)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је у разговору са министром спољних послова и рада Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом захвалио за подршку те земље територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Он је истакао да је посебно важно што Гренада своју подршку показује и у оквиру међународних организација, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Министар спољних послова Гренаде Питер Чарлс Дејвид рекао је да Србија увијек може да рачуна на подршку Гренаде, додавши да му је задовољство што је могао поново, послије скоро 40 година, да посјети Београд и види импресиван напредак.

Вучић је изразио задовољство што су посјетом Дејвида отворена врата за сарадњу Србије и Гренаде, упркос географској удаљености, као и наду да ће интензивирање политичког дијалога довести и до успостављања економске и других видова сарадње.

У разговору је констатовано да могућности за сарадњу постоје у пољопривреди, области информационих технологија и телекомуникација, као и у образовању и спорту.

С тим у вези је предложено да се размотре начини за школовање студената из Гренаде у Србији, као и за помоћ српских стручњака гренадским колегама у развоју тих области.

Саговорници су се сагласили да ће усвајање уговорног оквира о сарадњи олакшати стварање веза Србије и Гренаде.