latinica  ћирилица
15/03/2019 |  13:08 ⇒ 16/03/2019 | 08:01 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Јачати сарадњу Српске са европским регијама (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић састала се другог дана Европског самита регија и градова који се одржава у Букурешту, са предсједником Скупштине европских регијa Магнусом Бернтсоном.
Предсједница Цвијановић са предсједником Скупштине европских регија Магнусом Бернтсоном - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић са предсједником Скупштине европских регија Магнусом БернтсономФото: РТРС

На састанку са Бернтсоном, разговарано је о тренутним активностима и структури Скупштине европских регија, чији је Република Српска члан од 2007. године, као и о чвршћем повезивању Српске са другим регијама које су чланови ове организације.

Састанак Цвијановићеве са Бернтсоном (Фото: РТРС)

Предсједница Цвијановић је овом приликом истакла да је Република Српска заинтересована за јачање сарадње и активнији ангажман у оквиру Скупштине, која окупља 35 регија из свих дијелова Европе.

Током Самита у Букурешту, предсједница Републике Српске данас се састала и са предсједником словачке регије Братислава Јурајом Дробом, са којим је разговарала о искуствима Словачке у процесу приступања Европској унији, као и о привредној сарадњи Српске и Братиславе у оквиру Европске мреже предузетништва.

Састанак Цвијановићеве са Јурајом Дробом (Фото: РТРС)

Дводневни Европски самит регија и градова, на којем је учествовала и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, завршен је данас усвајањем заједничке декларације, а учесницима се на крају Самита обратио и предсједник Румуније Клаус Јоханис, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Говор предсједника Румуније Клауса Јоханиса (Фото: РТРС)