latinica  ћирилица
15/03/2019 |  15:23 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Селак: Подршка иницијативи за повећање плата полицајцима у КПЗ и Судској полицији

Полицајци у казнено поправним установама и Судској полицији обављају изузетно одговоран посао и зато треба подржати закључак Синдиката правосуђа и Министарства правде о исплати додатне накнаде, као што је урађено за полицијске службенике МУП-а, каже народни посланик и замјеник предсједника Одбора за безбједност НСРС Горан Селак.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Полиција у казнено поправним установама, као и Судска полиција у Републици Српској, ради на специфичним и тешким пословима, професионално обављају своју дужност у контакту са затвореницима и притвореницима, воде бригу о споровођењу таквих лица и брину о безбједности казнено поправних установа. Као и остали запослени, свакако заслужују већа примања и зато у поптуности подржавам закључак Синдиката и Министарства правде о побољшању материјалног положаја радника, као и свих запослених у правосудним иснтитуцијама Српске - каже Селак.

У Бањалуци је данас одржан састанак министра правде Републике Српске Антона Касиповића и представника Синдиката правосуђа Српске, на коме је закључено да је потребно сагледати могућности да овлаштеним службеним лицима запосленим у казнено-поправним установама и Судској полицији буде утврђено право на исплату додатне накнаде.

Из Министарства правде Републике Српске саопштено је да је речено да би се то могло ријешити на начин како је то урађено за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Српске.