latinica  ћирилица
15/03/2019 |  15:33 | Аутор: СРНА

Црнадак: Терористички напад на Новом Зеланду монструозан злочин

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ у техничком мандату Игор Црнадак рекао је да терористички напад на Новом Зеланду представља монструозан злочин, чија бруталност и подмуклост подсјећа да не смије престати борба против свих видова тероризма.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Црнадак је рекао да је монструозан злочин на Новом Зеланду извршен у двије џамије над људима који су се у миру молили богу, те навео да је дегутантна изјава амбасадора БиХ у Канбери Мирзе Хајрића, који тај напад повезује са злочином у Сребреници и са БиХ.

Он наглашава да је таква изјава Хајрића усмјерена против суживота у БиХ, што се види и из антисрпске хистерије коју је изјава произвела у дијелу сарајевских медија, саопштено је из Министарства иностраних послова.

Црнадак је напоменуо да је опасно и веома неодговорно лудачки чин поремећене и болесне особе доводити у везу са једним народом онако како је то урадио амбасадор Хајрић. 

- Позивам све људе у БиХ - у Републици Српској и у Федерацији БиХ, да осуде овај терористички напад и да искрено и у миру саосјећају са породицама настрадалих - поручио је Црнадак.

У нападима у џамијама Ел Нур и Линвуд у Крајстчерчу погинуло је 49 људи.

Полиција је привела четири особе, међу њима и двадесетосмогодишњег Брентона Таранта, који је преузео одговорност.