latinica  ћирилица
15/03/2019 |  17:45 | Аутор: СРНА

Синдикат Алумине: Оспорава се успјех оних који су фирму извели на пут пословног успјеха

Синдикат металске индустрије и рударства компаније Алумина сматра да је несхватљиво да се, због личних интереса појединаца, оспорава успјех екипи стручњака која је Алумину извела на пут успјеха након проглашења стечаја Фабрике глинице Бирач.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Синдикат пита да ли треба, по ко зна који пут, понављати колико је нових радника запослено од 2013. године, да су плате редовне и повећане, колико је нових производа и нових тржишта освојено, и тиме обезбијеђена будућност фабрике, радника и њихових породица. 

- Зар је могуће да се не виде сви ти позитивни резултати рада људи који су водили ову фабрику у последњих пет година? Колико пута треба нагласити да је за овај кратак период од пропале и опљачкане фабрике направљен нови комплекс производних погона који су је поставили на савремени европски и свјетски ново - истиче се у саопштењу Синдиката, које је потписао предсједник Раденко Смиљанић.

Синдикат наглашава да су Бирач и Алумина у жижи интересовања разних интересних група, поготово сада када је актуелна продаја државних потраживања у стечајној маси Бирча. 

- Радницима Алумине јасно је да је ова фирма постала "златна кока" и мета за све који у првом плану имају профит и велику зараду. Схватамо да се у свијету бизниса користе разне методе, подметања и дискредитације појединаца који можда сметају на путу до остварења тих "великих" циљева, али нам није јасно да се то чини без обзира на штету коју ти потези могу да изазову - истиче се у саопштењу.

Синдикат сматра да је, ако постоје било какве индиције или докази о некаквом криминалу било кога, логично да се за то одговара јер постоје органи који то прате и санкционишу.