latinica  ћирилица
16/03/2019 |  09:05 | Аутор: РТС

Стефановић: Кривце за убиство Ивановића не треба тражити међу Србима

Држава има индиција ко би могао да стоји иза убиства Оливера Ивановића и чим буде могла да их докаже изаћи ће у јавност са тим информацијама, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић (Фото: Н1) -
Небојша Стефановић (Фото: Н1)

Стефановић је навео да све што су радили Тужилаштво и Безбједносно-информативна агенција Србије указује да кривце и налогодавце не треба тражити међу Србима.

- Не желимо да изађемо са више информација, јер се понашамо као одговорна и озбиљна држава. Тешко је било спроводити истрагу тамо гдје не контролишете територију, гдје вам се не дозвољава да имате директан приступ ни снимцима, ни чаурама, ни лицу мјеста. Јако је тешко било на такав начин радити, али су наши државни органи дошли до индиција и информација које се разрађују - рекао је Стефановић у Јутарњем дневнику РТС-а.

На оптужбе које стижу из Приштине министар одговара да су оне апсурдне.

- Оваква врста политичке злоупотребе је нечувена. Они су ухапсили и држали годинама у затвору Оливера Ивановића. Онда су га убили, а 14 мјесеци касније немају никакве доказе одбијајући да укључе било кога из Србије у истрагу убиства. Јасно је да су се они уплашили међународног трибунала који коначно треба да казни злочине над Србима - рекао је министар.

Упирање прстом у Александра Вучића од стране косовског министра правде Тахирија бесмислено је као и све што из Приштине кажу за овај случај.

- Прво су ишли да хапсе Милана Радојичића, па онда издали налог за његово хапшење а сада кажу да немају било какве доказе да би га ухапсили. Њима је императив да прикрију ко су убивце и налогодавце - нагласио је Стефановић.

Приштинске власти, чије је понашање не само неодговорно и штетно, или прикривају убице и налогодавце или не желе да се до рјешења икада дође, додао је министар.