latinica  ћирилица
16/03/2019 |  12:01 | Аутор: СРНА

Линч српских младића дио организованог застрашивања Срба

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је синоћни линч двојице српских младића у Бошњачкој махали у сјеверном дијелу Косовске Митровице дио организоване и политички инспирисане тактике застрашивања Срба на КиМ, како би се изазвала противреакција српског народа и даља ескалација напетости.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је истакао да се овај напад не може посматрати ван контекста албанских намјера да анектирају сјеверни дио Косовске Митровице, односно да српски дио града интегришу у некакву јединствену општину Косовска Митровица.

- Албански екстремисти показали су да не презају од насиља да свој паклени наум спроведу у дјело, али то неће поколебати ријешеност српског народа да опстане на Косову и Метохији - поручио је Ђурић.

Он је апеловао на Србе у Косовској Митровици да не насједају на провокације ове врсте, јер би сваким непромишљеним одговором изашли у сусрет жељама и очекивањима екстремних Албанаца који свакоднево траже повод за ескалацију сукоба.

Према Ђурићевим ријечима, они имају много разлога да буду нервозни, а на Србима је да буду стрпљиви, промишљени и да не насједају на провокације.

- Албанским екстремистима још једном поручујем да не искушавају спремност Србије да заштити свој народ на Косову и Метохији, јер она је несумњива и заснована на реалној снази - нагласио је Ђурић.

Двојица српских младића повријеђена су синоћ у сјеверном дијелу Косовске Митровице када их је у насељу Бошњачка махала напала група Албанаца.