latinica  ћирилица
16/03/2019 |  13:30 | Аутор: РТРС

Бањалука: Селфи тачке за туристе

У Бањалуци су на неколико локација постављене табле на енглеском језику са натписима да је управо ту идеална тачка за сликање селфија, који је на неки начин постао друштвени покрет без којег се не може замислити свакодневница.

Једна, двије , три, фотографије. Можда баш она наредна испадне најбоља. Откако су се појавили паметни телефони и друштвене мреже примјетно је да се људи све више сами себе сликају, и то су тзв. селфији. Ријеч селфи настала је од енглеске ријечи селф, што значи сам, себе.

А, Бањалука је идеална по много чему, када је у питању селфи. Господска улица, парк Петра Кочића и Градски мост, Бањ брдо...само су неке од атрактивних локација. 

Једно од омиљених мијеста Бањалучана за снимање селфија ове зиме био је и почетак Господске улице.

Бањалучани су увијек били добри домаћини и радо дочекују госте са свих континената.

- Ја и не правим селфије, али моја дјеца раде сваки дан на десетине. То је урађено у сарадњи са нашим одјељењем за Културу и туризму , тако да, надам се, да ће и то бити једна од тачака интересантних, како за наше суграђане, тако и за туристе - истакао је Петар Билчар, начелник одјељења за комуналне послове Града Бањалука.

Највише се селфија слика када први пут посјећујемо нека мјеста. И када не знамо да ли ћемо се опет вратити и имати још једну прилику за фотографисање. Ипак, немојте бити на крај срца ако вам неко ускочи у кадар и од себичног добијете и више него забаван селфи.