latinica  ћирилица
16/03/2019 |  14:04 | Аутор: СРНА

Вучић: Терориста из Крајсчерча нема никакве везе са Србијом

Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да терориста, који је починио убиства у џамијама на Новом Зеланду, нема никакве везе са Србијом.
- То је језив чин једног лудака, псхиопате, толико језив да не знате шта бисте рекли - рекао је Вучић новинарима у Неготину.

Он је поново изразио најискреније саучешће Влади и народу Новог Зеланда, као и муслиманима не само у тој земљи, већ и широм свијета, поводом јучерашњег тористичког акта у Карајсчерчу на Новом Зеланду.

Вучић је истакао да то што се у медијима у региону за нападача, који је Аустралијанац, говори да је мотивисан наводним српским злочинима, показује у ствари какав је њихов однос према Србији.

Вучић је подсјетио да су Милош Обилић и цар Лазар јунаци који су бранили и штитили хришћанску Европу, а не чинили било какве злочине.

- А онда су нашли, да ли је то стварно или није, некакву пјесму. И сад због нечијег музичког укуса треба Србија да буде оптужена као што су то медији у региону урадили. То показује какав је њихов однос према нама - рекао је Вучић.

Он је поновио да је, међутим, давно прошло вријеме када су Србију могли да газе.

- Никада Србија неће бити довољно мала, слаба ни унижена да бисте ви били задовољни. Србија коју градимо је Србија снаге, Србија која ће да вас поштује, али коју нећете моћи да газите као што сте је газили прије 10, 15, 20 година. То вријеме је давно прошло - поручио је Вучић.