latinica  ћирилица
16/03/2019 |  14:44 ⇒ 21:15 | Аутор: СРНА

У недјељу и до 24 степена

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће преовладавати суво вријеме са краћим сунчаним интервалима, а дневна температура ваздуха порашће до 24 степена Целзијусова.

Ујутру ће бити претежно ведро, једино ће мало облака бити у високој Херцеговини. Током дана претежно ведро и сунчано са пролазном облачношћу.

Дуваће умјерен вјетар јужних смјерова, мјестимично са јаким налетима, који ће током дана слабити.

Минимална температура ваздуха од три до 10. Највиша дневна температура од 15 до 21, на југу и сјеверу понегдје до 24 степена Целзијусова, а на планинама до 12 степени.

Метеоролози су од понедјељка поново најавили наоблачење и падавине, те се у вишим предјелима поново може очекивати сусњежица, у нижим киша, а у Херцеговини пљускови.

Најтоплије данас је било на сјеверозападу, па је тако у Бихаћу, Санском Мосту, Крупи на Уни и Рибнику измјерено 20 степени, у Приједору, Шипову, Добоју и Бугојну 19, у Бањалуци, Мостару, Неуму, Зворнику, Тузли, Мркоњић Граду, Новом Граду и Српцу 18, у Брчком, Фочи и Грудама 17, у Требињу, Сарајеву и Сребреници 16, а у Бијељини, Билећи и Широком Бријегу 15 степени.

На Мраковици и у Ливну измјерено је 14 степени, у Невесињу 13, на Сокоцу, на Иван Седлу, у Рудом и Вишеграду 12, на Хан Пијеску и у Гацку 11, на Чемерну и у Калиновику десет и на Бјелашници минус један степен Целзијусов.