latinica  ћирилица
16/03/2019 |  15:31 ⇒ 17/03/2019 | 08:13 | Аутор: СРНА

Сутра комеморација поводом смрти Здравка Крсмановића

Комеморативни скуп поводом смрти потпредсједника Народног демократског покрета Здравка Крсмановића биће одржан сутра у фочанском Центру за културу и информисање, а сахрана ће бити обављена на гробљу Бараковац у Фочи.
Здравко Крсмановић - Фото: илустрација
Здравко КрсмановићФото: илустрација

Комеморативни скуп поводом смрти Крсмановића, бившег начелника општине Фоча, биће одржан са почетком у 11.00 часова.

Здравко Крсмановић, који је преминуо је у 63.години на Универзитетском клиничком центру у Сарајеву, гдје се налазио у коми након можданог удара од 22. фебруара.

Крсмановић ће бити сахрањен сутра у 14.00 часова на гробљу Бараковац у Фочи, а опијело ће бити служено у 13.00 часова у Храму Светог Саве.

Здравко Крсмановић рођен је 10. фебруара 1957. године у Фочи.

Грађевински факултет завршио је у Сарајеву 1979. године, након чега је био ангажован на бројним стручним позицијама у локалној управи, Електропривреди БиХ и "Хидроградњи".

У два мандата био је начелник Фоче и у једном мандату посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Телеграме саучешћа породици Здравка Крсмановића упутили су бројни званичници, међу којима и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић и начелник општине Фоча Радисав Машић.