latinica  ћирилица
16/03/2019 |  15:44 ⇒ 15:55 | Аутор: dnevnik.ba

АИД води рат против Хрвата: Уцијењени Мектић има више кривичних пријава које годинама стоје у ладица

Када су некадашњи борци тзв. Армије БиХ, муџахедини Ахмед Зухаир Хандала, Али Ахмед Али Хамад и Абу Јемен активирали аутобомбу у Мостару прва изјава која се још увијек може пронаћи на интернетским архивама Си-Ен-Ена била је она тадашњег шефа дипломатије БиХ Хариса Силајџића како су Хрвати сами себи поставили бомбу како би осујетили уједињење полиције у овоме граду, што је класична параобавјештајна сплетка у специјалном рату који се води према бх. Хрватима, пише Вечерњи лист БиХ.
Вехабије - Фото: Screenshot
ВехабијеФото: Screenshot

Када је двије године касније изведен атентат на Јозу Леутара 1999. године, бошњачки предсједник Алија Изетбеговић био је ипак "одмјеренији" па је рекао како су га убиле “наше будале или хрватски екстремисти“...

Бошњачке службе су атентат "од будала" искористиле да оптуже "хрватске екстремисте", али на крају без успјеха.

Иста матрица понавља се годинама. Расправљачки рат је апсолутно добијала бошњачка страна, а Хрвати, иако жртве, били су кривци.

"Грађанин" Мектић

Када је прије два дана у јавност изашао с тврдњама Драган Мектић као новоокруњени портпарол бошњачког параобавјештајног подземља, да је хрватска тајна служба наоружавала и мотивисала селефије да изведу терористичка дјела, и у све то уплео дипломата Ивана Бандића, његовог замјеника Мију Крешића и новинара Мату Ђаковића, свјетска јавност поновно је повјеровала у покварену параобавјештајну, злочиначку акцију бошњачког обавјештајног и медијског подземља.

Па је тако и Њукорк Тајмс објавио текст са насловом да је Хрватска покушала подметнути доказе о дјеловању селефија у БиХ и њиховим терористичким везама. О тим је околностима јуче у Тужилаштву БиХ испитан "грађанин" Мектић, који је постао играчка параобавјештајне хоботнице у специјалном рату.

Није познато шта су га питали тужиоци јер се у Тужилаштву БиХ задржао само 30 минута, али јавности би било најважније сазнати откуда цуре информације из наводних истрага које се воде и откуд их министру безбједности који нема ама баш никакву хијерархијску па чак ни институционалну повезницу с Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОСА).

Искључиво је директор ОСА-е Осман Мехмедагић Осмица, иначе некадашњи тјелохранитељ Алије Изетбеговића, одговоран и извјештај подноси предсједавајућем Савјета министара БиХ, што је тренутно одлазећи Денис Звиздић.

Мектић је у јавност изнио информације које вјеројатно ни сам Звиздић није имао. Поставља се питање зашто је Мектић у неколико афера био главна звијезда, као што су то биле пријетње смрћу или пак наводне афере прошле године када је опет он био у средишту измишљених параобавјештајних сплетки којим се настојало повезати хрватске привреднике и политичаре, али и чињеница да су се увијек преко истог медијског мегафона сарајевске политичке сцене пласирале идентичне информације.

По подацима из правосудних кругова БиХ, на које је пак Мектић киван, па је чак јуче извалио глупост како ОСА не вјерује Тужилаштву БиХ, дознаје се како је против њега била поднесена кривична пријава за ратни злочин над припадником ХВО-а који је доведен 1992. с дервентског ратишта.

Уз то, Мектић је у Загребу, као посебан кадар ондашње Југославије завршио вишу полицијску школу, а коју је послије рата за потребе именовања на позицију директора Службе за послове са странцима представљао као диплому Правног факултета.

Терористи под заштитом

Против Мектића је била поднесена и кривична пријава да је за око седам милиона марака оштетио буџет БиХ јер је одобрио компанији једнога тајкуна, који је близак СДА-у, додатни анекс уговора с повећаним трошковима за градњу зграде Службе за послове са странцима...

Управо је као такав био савршен пласирати још једну тезу о афери с наоружавањем селефија од СОА-е која је пак најмаштовитија до сада. Иза цијеле конструкције пак стоји обавјештајно и медијско подземље тајне полиције АИД-а која никада није стварно престала с радом и чији је модус операнди стално вођење специјалног рата против Хрвата у БиХ те постизања неколико циљева.

Колико су отишли далеко, како би умањили и постојање селефија, односно чињенице да су сви починиоци терористичких напада послије рата у БиХ до сада били или "хуманитарци" или припадници Седме муслиманске бригаде, прибјегли су афери СОА-е.

Извор: Dnevnik.ba