latinica  ћирилица
16/03/2019 |  18:12 ⇒ 18:12 | Аутор: СРНА

Ђукановић најавио тужбу против дневног листа "Вијести"

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић најавио је тужбу против дневног листа "Вијести" због оптужби које је у данашњем интервјуу на његов рачун изнио предсједник Атлас групе Душко Кнежевић, који је рекао да има снимак на коме се види како даје новац црногорском предсједнику.
Мило Ђукановић - Фото: СРНА
Мило ЂукановићФото: СРНА

Из кабинета предсједника Црне Горе оцијенили су неоснованим и непровјереним оптужбама изнесеним на рачун Ђукановића у данашњем издању дневног листа "Вијести", те да "кроз разговор са одбјеглим тајкуном Душком Кнежевићем представљају срачунато ширење сензационалистичких вијести са очигледним циљем да поспјеше енергију уочи најављених протеста".

- Тенденциозно пласиран интервју, као и низ текстова који обилују лажним информацијама и тврдњама о предсједнику државе, биће повод покретања тужбе предсједника Мила Ђукановића - наводи се у саопштењу.

Кнежевић у интервјуу "Вијестима", између осталог, рекао како има снимак на коме се види Мило Ђукановић у његовој кући и како му у спортској торби даје новац.

Он је прије два дана поднио кривичну пријаву против Ђукановића као вође криминалне организације која му је отела имовину вриједну 170 милиона евра.

Подгоричка канцеларија Интерпола расписала је црвену потјерници против Кнежевића због привредног и финансијског криминала и прања новца, јер је власник Атлас банке и ИБМ банке, као и Атлас групе која се бави различитим бизнисима.

Кнежевић се тренутно налази у Лондону и мијења локације становања из страха да не буде убијен од, како је навео, "балканске мафије која му је за петама по наредби Ђукановића".