latinica  ћирилица
16/03/2019 |  18:21 | Аутор: РТС

Преокрет Спартака у Хумској

Фудбалери суботичког Спартака побиједили су Партизан у Хумској резултатом 3:1 у утакмици 27. кола Суперлиге Србије. Партизан је дошао до раног вођства, али су Суботичани преокренули и продубили кризу "црно-бијелих". Нишки Раднички је савладао Земун у гостима са 1:0.
Напредак - Партизан (фото: partizan.rs) - Фото: РТРС
Напредак - Партизан (фото: partizan.rs)Фото: РТРС

Спартак је остварио важан тријумф у борби за плеј-оф, сада има 29 бодова колико и деветопласирана Војводина, док је Партизан послије трећег узастопног пораза на трећој позицији са 51 бодом, чак 17 мање од Радничког из Ниша.

Нишлије су у истом термину славиле у Земуну резултатом 1:0, а стријелац јединог поготка био је Радован Панков у завршници утакмице.

Утакмица пред поприлично празним трибинама у Хумској почела је великом офанзивом Партизана, у трећем минуту је Рикардо Гомес пропустио велику шансу, да би само неколико минута касније домаћин добио пенал.

Један играч Суботичана је захватио лопту руком у казненом простору, судија Милош Миловановић није имао дилему, а Гомес био сигуран реализатор.

По постигнутом голу играчи Жарка Лазетића кренули су још офанзивније, али је Спартак врло брзо успио да изједначи. Играо се 18. минут када је Стефан Денковић на лијевој страни прихватио лопту, намјестио се на десну ногу и погодио ближи угао, казнивши лоше постављање голмана Владимира Стојковића.

Гости су успоставили контролу, а Партизан већ у првом полувремену остао без двојице стандардних играча – због повреда су морали да изађу Н. Г. Милетић и Данило Пантић.

Нерјешеним исходом отишло се на одмор, по повратку са паузе Немања Николић је пропустио добру шансу, да би казна стигла у 50. минуту на другој страни.

Послије гужве у казненом простору, лопта се одбила до Дејана Ђенића, који је са ивице петерца затресао мрежу и донео Суботичанима преокрет.

Наставак сусрета донео је благу иницијативу "црно-бијелих", добре покушаје имали су Николић, Закарић и резервиста Зоран Тошић, али без већег успјеха. Спартак је успио да одоли и у самом финишу сусрета преко Немање Обрадовића потврди тријумф.

Раднички из Ниша савладао је Земун у гостима са 1:0.

Једини гол постигао је Панков. Раднички је други на табели са 68 бодова, 17 више од Партизана, а четири мање од лидера табеле Звезде.

Радник је побиједио Напредак са 1:0, голом Миловановића.