latinica  ћирилица
16/03/2019 |  18:53 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

У УКЦ урађена сложена микрохируршка операција лица

Сложена микро-хируршка операција носа и пода усне дупље урађена је данас у Универзитетско клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. Овај оперативни захват, са специјалистима Универзитетско клиничког центру Републике Српске, извео је стручњак свјетског гласа Миломир Нинковић, начелник Клинике за пластичну, реконструктивну и хирургију руке и Центра за опекотине, болнице Богенхаузен у Минхену.

Миломир Нинковић, начелник клинике Богенхаузен у Минхену и један од највећих стручњака пластичне и реконструктивне хирургије у свијету , данас је у Универзитетском Клиничком центру заједно са нашим докторима успјешно извео захтијевну операцију лица.

- Нинковић је изразио велику жељу да помаже нашим љекарима у едукативном смислу, а надамо се да ће и даље долазити и лијечити пацијенте у Српској. Он се упознао са функционисањем, опремљеношћу, условима и начином рада Клинике за пластично-реконструктивну хирургију - рекао је Владо Ђајић, начелник Универзитетско клиничког центра Републике Српске.

Доктор Нинковић похвалио је стручност наших доктора и додао да је УКЦ Републике Српске, једна од најсавеменијих установа у свијету.

- Оперисао сам на свим клиникама у свијету, али на ово треба да будете поносни. Дивим се што је овако мала држава могла да створи овакве услове. Операционе сале су велике, опрема је најмодернија и мислим да се овдје може радити на врхунском нивоу - истакао је Нинковић.

Поред сложеног микрохируршког захвата који је данас успјешно урађен, доктор Нинковић је сазнао више о раду УКЦ РС. Као гостујући професор одржао је и предавање на медицинском факултету у Бањалуци за све студенте , докторанде и специјализанте хируршких грана медицине на тему "Рјешавање проблема у пластичној хирургији кроз иновације и креативност".