latinica  ћирилица
18/03/2019 |  15:39 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

ДПСМ: Македонско извјештавање озбиљна увредa за српски народ у Македонији

Поводом насилног упада демонстраната у зграду РТС-а у Београду и огласила се и Демократска партија Срба Македоније.
Иван Стојиљковић (фото: insajder.net) -
Иван Стојиљковић (фото: insajder.net)

Саопштење објављујемо у цијелости.

Мегафони сјеверномакедонске власти у току јучерашњег дана поводом насилног упада у у зграду РТС и обрачуна са полицијом само су потврдили тезу да се Сјеверна Македонија у најпежоративнијем смислу ријечи вратила у деведесете и тезу о постојању тзв. македонског сценарија. Не треба заборавити да су исти постали власт преко политичког инжењеринга, супротно изборној вољи грађана Македоније.

Како би иначе могли да оправдају тезу да је насилни упад у РТС демократски чин, а за улаз у Собрање тврде да је тероризам и одрешују драконске казне. Више него провидна и плитка антисрпска игранка.

Демократска партија Срба Македоније сматра да нити један политички обрачун не треба прећи границе елементарне политичке пристојност и исти мора бити ненасилан. Поготово што исти никако не смије бити изговор за угрожавање мира и стабилности Србије, поготово њене државности, без обзира од кога и одакле долазе. 

Мегафони власти морају да воде рачуна да њихово извјештавање представља озбиљну увреду за српски народ у Македонији и свакако српску државу, иако је Србија безброј пута показала да је озбиљан и поуздан партнер Македоније. Али не пада снијег да покрије бријег... Памтимо и биљежимо сваки антисрпски поступак и понашање, не због других него због себе и сопственог менталног здравља и то ћемо користити да увијек подсјећамо ко је на којој страни био, зашто је био тамо гдје је био.