latinica  ћирилица
18/03/2019 |  16:02 ⇒ 16:04 | Аутор: Б92

Џони Деп завршио снимање филма "Минамата", посљедњи кадрови у Црној Гори

Снимање филма "Минамата" у којем главну улогу игра Џони Деп, завршено је у Тивту, пренио је црногорски портал cdm.me. Снимање је крајем јануара почело у Србији, а Деп је прије недјељу дана стигао у Црну Гору како би на Острву цвијећа снимио посљедње кадрове филма о фотографу Јуџину Смиту.

Претходно су сцене којима треба да се дочара живот у јапанском рибарском селу 1972. године, снимане на Жупи и плажи Калардово.

- Филмска екипа и продуценти нарочито су задовољни сарадњом са руководством Општине, општинским предузећима, посебно професионализмом Службе заштите и спашавања, чији су припадници помагали током цијелог снимања. Таква захвалност је упућена начелнику Службе Зорану Барбићу и свим ватрогасцима-спасиоцима - соапштено је из Општине Тиват која је, како наводе, одобрила локације и обезбиједила подршку у комуникацији са предузећима и државним органима.

За потребе снимања појединих сцена као статисти овог пута били су ангажовни Јапанци због тематике којом се филм бави. Стога, није било прилике да статисти буду мјештани који су већ учествовали на сличним снимањима, будући да су у Бокоторском заливу посљедњих година снимана бројна остварења попут "Новембер ман", "Папиллион" и други.

"Минамата" је филм о првом ратном фотографу новијег доба, Јуџину Смиту. Након Другог свјетског рата Смит почиње да ради за часопис "Лајф" (Lifе) и открива тровање људи из фабрике Минамата у Јапану.

Режисер филма је Ендрју Левитас. Минамата се заснива на заједничкој књизи Ајлин Миоко Смит и Јуџина Смита у адаптацији сценаристе Дејвида К. Кеслера. За извршну продукцију задужена је продуцентска кућа WIP Films из Београда.