latinica  ћирилица
18/03/2019 |  16:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Британски амбасадор: Корупција и непотизам највећи проблеми Приштине

Британски амбасадор у Приштини Рури О`Конел поновио је да су корупција и непотизам два најозбиљнија проблема са којима се суочава Косово
Рури О`Конел (Фото: gazetamonitor.com) -
Рури О`Конел (Фото: gazetamonitor.com)

Британски амбасадор у Приштини Рури О`Конел поновио је да су корупција и непотизам два најозбиљнија проблема са којима се суочава Косово. Реализација пројекта британске амбасаде за запошљавање на високим руководећим позицијама у привременим приштинским институцијама назадује због великог утицаја политике, истакао је британски дипломата.

Рури О`Конел је оцијенио да је неуспјех тог пројекта, неуспјех Косова, пренијела је приштинска Коха.

- Успјех овог пројекта је успјех Косова, али његов неуспјех је неуспјех Косова. Ни као амбасада ни као партнери не доносимо одлуке, одлуке доносе косовски званичници. Нажалост, ове године имамо именовање неквалификованих особа на поједина радна мјеста. Косовска агенција за верификацију имовине је такав примјер - рекао је О'Конел.

Оцијенивши да такав приступ уништава институције, британски амбасадор је рекао да његова земља не одустаје од Косова јер вјерује да грађани очекују резултате.

Прије више од годину и по дана, представници косовских институција и британска амбасада у Приштини потписали су меморандум о разумијевању у вези са запошљавањем на вишим руководећим позицијама у приштинским институцијама.