latinica  ћирилица
18/03/2019 |  16:53 | Аутор: СРНА

Стефановић: Насер Орић није ушао у Србију

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановића изјавио је да бивши ратни командант такозване Армије БиХ у Сребреници Насер Орић није ушао у Србију, као што је објавио на свом Фејсбук профилу.
Небојша Стефановић (Фото: Н1) -
Небојша Стефановић (Фото: Н1)

- Насер Орић није ушао у Србију. За њим је расписана потерница и истог тренутка када би крочио на нашу територију, био би ухапшен. Пошто то добро зна сигуран сам да он не долази ни на 50 километара од границе са Србијом, а камоли да прелази у нашу земљу - рекао је Стефановић.

Поводом фотографија које је Орић објавио наводно из ресторана у Ужицу, Стефановић је рекао да је очигледно да се на фотографији види традиционално источњачко посуђе, чија је употреба уобичајена у Сарајеву, али не и у Ужицу.

Он је навео да би посебно чудно било да ресторани у Ужицу служе воду Олимпија која се јасно може видјети на Орићевој фотографији, а такву воду служе у сарајевским ресторанима и нема је на тржишту Србије.

- Пошто видим да Насер Орић чезне за туристичком понудом Србије, за њега имам посебну препоруку - да што прије види унутрашњост затвора у Сремској Митровици, Ваљеву, Пожаревцу или Нишу - рекао је Стефановић за Курир.

Ратни командант такозване Армије БиХ у Сребреници Насер Орић, који је у новембру 2018. године ослобођен у Сарајеву у поновљеном поступку за злочине над ратним заробљеницима на подручју Сребренице и Братунца, поставио је на својој Фејсбук страници фотографије да је у Србији.