latinica  ћирилица
18/03/2019 |  20:23 ⇒ 20:26 | Аутор: Б92

Далић: Морамо да промијенимо стил игре, нема више контри и полуконтри

Селектор Хрватске Златко Далић нада се да ће предстојеће квалификације за Европско првенство проћи без стреса.

Далић је најавио да ће његова екипа морати да промијени начин игре.

Фудбалска репрезентација Хрватске окупиће се у понедјељак у Загребу уочи почетка квалификација за Европско првенство 2020.

- У квалификацијама нам никада није било лако, а чак пет пута смо играли додатне квалификације. Надам се да ће овог пута бити без стреса - рекао је Далић, преноси агенција Хина.

Хрватска ће визу за ЕУРО тражити у Групи Е заједно са Велсом, Словачком, Мађарском и Азербајџаном.

Прва два испита вицешампиони свијета имаће ове недјеље. У четвртак ће Хрватска у Загребу дочекати Азербејџан, а потом ће у недјељу гостовати Мађарској.

- Очекују нас двије тешке и захтевне утакмице, а први противник је Азербејџан. Није то екипа коју треба занемарити и потцијенити, морамо бити опрезни - казао је Далић.

Далић је рекао и да његова екипа у предстојећим квалификацијама више неће играти на на контре и полуконтре.

- У квалификацијама нећемо играти против Аргентине, Енглеске, Француске. Више нећемо играти на контре и полуконтре што смо играли сјајно. Сада се ситуација окреће. Мораћемо да играмо кроз посјед лопте. То ће бити највећа промјена. Сада ће нас други чекати на контре и полуконтре - рекао је Далић

Далић је рекао и да га пред ове мечеве највише мучи одбрана. Из тима који је играо у финалу Свјетског првенства против Француске, тренутно је у строју само Домагој Вида.

- Највећи проблем је фаза одбране, то је тешко ускладити јер момци нису дуго играли заједно - рекао је Далић и додао да га радује одлична форма Андреја Крамарића који је ове сезоне постигао већ 18 голова у дресу Хохенхајма.