latinica  ћирилица
19/03/2019 |  16:13 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Додатно унаприједити економску сарадњу, посебно у туризму

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић и предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић оцијенили су данас у Будви да пријатељске односе двије сусједне земље треба искористити за додатно унапређење економске сарадње, посебно у области туризма.
Радмановић и Брајовић - Фото: РТРС
Радмановић и БрајовићФото: РТРС

С тим у вези као приоритет је истакнута изградња пута Фоча-Шћепан Поље-Плужине, као и моста на Тари, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Наглашена је и потреба да се ради на бољој проходности границе између БиХ и Црне Горе, посебно у љетњој туристичкој сезони.

Радмановић и Брајовић су констатовали да између двије земље нема отворених питања, те нагласили да споразум о граници који су потписале БиХ и Црна Гора, представља добар примјер рјешавања овог питања за све сусједне земље у региону.

На састанку су размијењене информације о политичким приликама у БиХ и Црној Гори, као и о процесу европских интеграција у којем учествују обје земље.

Скупштина Црне Горе домаћин је 16. конференције предсједника парламената Јадранско-јонске иницијативе која се одржава у Будви.