latinica  ћирилица
19/03/2019 |  17:08 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

ОК Фест у друштву највећих фестивала на Контакту

Нектар ОК Фест ће и ове године узети учешће на регионалној конференцији Контакт у Београду, у друштву најзначајнијих музичких фестивала регион.
ОК Фест 2018. (фото: ОК тим) -
ОК Фест 2018. (фото: ОК тим)

И ове године манифестација Контакт посвећена музичком бизнису, биће одржана у Београду од 20. до 23. марта. Контакт ове године представља три програмске цјелине, које ће окупити велики број професионалаца, али и љубитеља музике.

Представници Нектар ОК Феста наћи ће се у друштву највећих и најзначајнијих музичких фестивала из региона, представника институција, музичких кућа, менаџера и осталих музичких радника.

Конференција Контакт (фото: kontakt.org.rs)

Музичка индустрија је данас изуетно важан адут за привредни развој једне регије, стога овај догађај остаје усмјерен ка јасно дефинисаним циљевима - брисање културних граница у региону, умрежавање и покретање горућих тема свих оних који се баве културом у најширем смислу те ријечи. Током двије године одржавања, Контакт је угостио више од 100 професионалаца из области музичке индустрије, организовао исто толико музичких и умјетничких програма, а посјетило га је преко 8.000 посјетилаца.

И ове године наставља са истом динамиком. Контакт 2019 се дешава на 15 локација, а током четири дана биће одржана 63 програма у којима ће учествовати 110 учесника из 11 земаља. Све то чини овај догађај једним од најозбиљнијих и најатрактивнијих у домену догађаја који се баве питањем музичке индустрије у цијелој регији.

Обзиром да је Нектар ОК Фест један од догађаја који доприноси квалитетнијој фестивалској понуди на ширем регионалном простору, наши представници позвани су да у оквиру панела "Како направити успјешан фестивал/Највећи изазови" на којем ће учествовати, заједно са представницима водећих музичких фестивала у региону: "Exit", "Belgrade Beer Fest", "Taksirat", "Ultra", "Punk Rock Holiday", посјетиоцима и учесницима пренесу своја искуства, те резултате рада и организације фестивала посљедњих пет година на Тјентишту.

Осим овог панела у оквиру Контакт конференције, током три дана говориће се и о осталим важним темама за све који су укључени на различите начине у музички бизнис: "Како водити успјешан фестивал"; "Артисти и менаџери – нови и стари трендови у музичкој индустрији"; "Дискографија – повезивање у региону"; "Регионални културни центри и клубови“; “Радио у дигиталној ери".

Панел дискусија у којој учествују представници Нектар ОК Феста одржаће се у четвртак 21.03. у "Marsh Open Space" у Цетињској улици са почетком у 10:00.

Извор: www.okfest.net